GOLGOTA.
In Biblie ne spune prorocul Ezechil ca i s’a ardtat odata urmatoarea vedenie:
O apa väzut-am curgånd din lacasul Domnulut. Un om mi-a zis . Si am intrat in apa şi apa la inceput ajungea pând la glezne, apoi pând la genunghi si pe urmá s’a facut råu mare pana la brau. Si omul mi-a zis: Aceasta este < si aceastà apd va intra in marea moarta si vârsanduse in mare, apele ei se vor vindeca.. Si se va insăndtoşa şi va trai tot acela peste care va curge raul… Si pe lângd acest rau vor creste tot felul de pomi roditori si nu se va sfarşt rodal lor pentrucă apele care-i udà din cele sfinte ies> Exechil cap. 47)
Aşa este si jertfa lui Isus de pe Golgota. Jertfa Crucii a deschis un izvor din care curge sångele şi apa iertarii şi a mântuirii noastre sufletesti. Râul ce izvreste din Golgota curge spre marea cea moartá a acestei vieti ca sa-i vindece apele. De 1923 ani curge mereu acest râu al vietii, dar marea cea moartá a omeniri nu s’a mai vindecat deplin, ci par’ca acum s’a fäcut mai moartă şi mai plina cu mortaciuni sufleteşti ca oricand. Asta vine de acolo ca nu toti oamenii au primit cu destulà
intelegere şi cu destulà credinta darul ce ni-l da Golgota cu jertfa ei
Cetitorule! Si tu trebue så ai o Golgota a ta. Aceasta este Golgota ta: {Luca 9,23). Omul nostru cel vechiu cu Hristos împreuna s’a restignit ca noi sa nu mai slugim pacatuluis (Romani 6 6). Asta inseamna sa-ti rastignesti pacatele şi naravurile tale cele rele, sa ieşi din tine insuti şi sa traieşti pentru alti. Dar tu niciodatà nu vei putea sui aceasta Golgota daca n’ai primit darul şi tária ce o da jertfa Crucii.
Cetitorule! Acest dar este raul pe care la vdzut Ezechil. Acest rau curge pe lângă tine. Lasa-l sa intre in vieata ta caci tot omul .
Când şi eu şi tu, cetitorule, când si vecinul meu si al tau vom intelege darul ce-l da jertfa Crucii de pe Golgota şi vom lasa raul acestui dar sa intre şi sa ne copleşească vieata noastra, atunci şi numai atunci marea cea moarta a vietii oamenilor şi omeniri de azi
P. Trifa

Preot Iosif Trifa – Lumina Satelor Nr.12 01/04/1923