Locație – Adunări Oastea Domnului Diaspora

Astăzi, 20.iunie.2018, se împlinesc 29 de ani de la plecarea marelelui Poet Creștin, fratele Traian Dorz la Cel căruia i-a dedicat întreaga viață. Plecând la Domnul, Psalmistul Golgotei ne-a lăsat spunând într-un vers ”Mă duc să dorm puțin la sânul,/ odihnitor din care sânt,/ precum adoarme grâul toamna/ la sânul caldului pământ. / Cântările-mi vor ține locul/ la masa dragostei cu voi/ și ne-om întânlni când veți întoarce/ prin câte-o lacrimă napoi.”

Oastea Domnului Diaspora îi aduce un omagiu prin publicarea acestei pagini dedicate întregii mișcări a Oastei Domnului din țară și de peste hotarele ei.

Nicu Fasolă– Lâng-un mormânt ce tace…dar vorbește –ascultă aici

 

 
 
Diaspora României, mai ales dupa anii ’90, a devenit cu certitudine un important ambasador al vieții culturale, spirituale și al valorilor românești pentru cei de peste granițele țării. Încă de la începuturile  Oastei Domnlui, Focul cel ceresc al acestei Lucrări s-a răspândit cu mult peste hotarele țării. Chiar din primii ani s-au dezvoltat importante comunități ostășești în Yugoslavia (Serbia de astăzi), Ungaria, Ucraina, Basarabia (mai tarziu Moldova de astăzi), Statele Unite ale Americii. Astfel că mișcarea evanghelică de renaștere duhovnicească a Bisericii și reînnoirea spiritual-socială a poporului român a pătruns și mai mult în cele patru zări ale pământului. Este un fapt dovedit că adunările Oastei Domnului de pe tot întinsul Diasporei sunt o oază de românism, o oază de iubire și frățietate în care dorul de casă, greutățile de peste zi și toate întristările vieții sunt alinate de apa Duhului Sfânt, revărsată (In 4:14) în mijlocul adunărilor frățești. Cu ajutorul adunărilor frățești s-au înființat primele Biserici Ortodoxe Românești din Diaspora, de cele mai multe ori folosindu-se aceeași locație și pentru comuniunea Liturgică cât și pentru Comuniunea frățească a Oastei Domnului. Dorim ca prin această pagină să putem veni mai aproape de fiecare suflet care are dorul arzător de a simți ceva din cei dragi pe care i-au lăsat acasă, și de asemena, dorim să fim alături de orice suflet care trece printr-o neputință din care nu poate ieși fără ajutor.

“Zburți, cânări, în patru zări
pe dragoste, și unde,
pătrundeți voi pe unde noi
nu mai putem pătrunde!”

  Haideți să împlinim dorința Pr. Iosif și a Fratelui Traian și să facem ca Oastea să răsune în toate cele patru părți de lume.

 

Acesta este doar un început, așteptăm sugestii, actualizări și anunțuri din partea adunărilor diasporei. Slăvit să fie Domnul!

[put_wpgm id=2]
<iframe src="https://www.google.com/maps/d/embed?mid=138Oh1QsRsnw50r086FU1xpEENlho2DWR" width="640" height="480"></iframe>
Pentru sugestii, actualizări de informații, program de adunare sau activități din Diaspora, cum ar fi anunțul unei adunări, a unui botez, a unei nunți, sau oricare alt eveniment al Oastei Domnului în vederea publicării acestuia pe site, vă rugăm să ne lăsați un mesaj. De asemeni, pentru centru orice întrebări vă rugăm să ne contactați prin formularul de mai jos.

1 + 3 =