Arhivă – Ce este Oastea Domnului – Pr. Iosif Trifa – 1934

 

           În trecerea grăbită a timpului au trecut 84 de ani de la ieșirea de sub tipare a cărții ”Ce este Oastea Domnului – Pr. Iosif Trifa”, tipărită de  ”Mireasa Vântului” la editura Oastea Domnului, Sibiu în anul 1934.

          Peste opt decenii de istorie în care Dumnezeu și timpul au dovedit, profunzimea și impactul cuvântului profetic al Părintelui Iosif. Întâiul și cel mai curajos dintre ostași de până acum și de peste veacuri.

          O istorie de foc în care Lucrarea Domnului încă de la începutirile ei a avut parte de un urcuș plin de framântări, un Urcuș al Golgotei. Prin aceste cerneri ale vremii Oastea Domnului a trebuit să treacă prin foc mistuitor, dar ea nu a putut fi nici nimicită, nici deviată de pe drumul ei de la început. Putem spune că, prin drumul ei în această fărâmă de istorie a fost ca aurul ce este trecut prin focul cel mai aprins pentru a se curății.

           Așa  a fost și așa a devenit această minunată Lucrare de Renaștere Duhovnicească a Bisericii și a neamului nostru românesc, ca aurul nespus de prețioasă.

          Acum, aproape de comemorarea scumpului nostru Părinte Iosif, care a fost chemat ”Acasă” la vârsta de 50 de ani. În preajma aducerii aminte a zilei de 12.februarie.1938, cu ajutorul Domnului dorim să aducem un omagiu publicând în fiecare zi, câte un capitol, din această minunată carte, sub forma unor imagini de arhivă.

Slăvit să fie Domnul!

Pentru a citi mai ușor vă rugăm să vizualizați  cartea pe tot ecranul apăsând click în căsuța de mai jos pe semnul fullscreen .